Vælg sprog
Dansk
Engelsk
Tysk
 
Nyhedsbrev
Tilmeld nyhedsbrev
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Businesspark Struer Facilities
GamesOntrack New Office facilities at Fælledvej 17, 7600 Struer.

Signals


Køretøjerne adlyder signal regler direkte

En vigtig del af at køre mange køretøjer på layouts er, hvordan man styrer adfærd og hvordan man kan forebygge ulykker. Jo mere man kan indsætte og køre på samme tid des mere imponerende viser det sig, og jo mere kompliceret bliver det er at kontrollere.

Med almindelige signaler, skilte og sektioner (blokke) i GT-Command giver det en nem første tilgang til automatik og til at regulere din trafik uden at skulle skrive automationsfunktioner. Og du behøver naturligvis heller ikke at skille dine sklinner ad, ísolere afsnit og lave tilbagemeldinger, alt det klarer positionssystemet,

Positionssystemet indebærer, at vi kender den nøjagtige position af et køretøj samt af ethvert signal, tegn, eller sektion, som brugeren har indsat på skærmen. Og på grund af, at sporplanen er i ægte geometri kan du nemt oversætte denne indstilling til den fysiske placering på layoutet. Du behøver ikke at have alle signaler og tegn til stede fysisk, den virtuelle position på skærmen er nok.

Det første skridt i reguleringen af  din trafik er simpelthen at indsætte signaler, tegn og afsnit på din layout tegning, og snap signalet direkte til sporet. Ved kørsel vil GT-Command beregne afstande til alle signaler og skilte forude og ændre hastigheden i god tid til at overholde reglerne, der er forbundet med dette særlige signal.

Der er en vigtig forudsætning, at system kan bremse bilen i god tid ved at reducere hastigheden i trin. Hvis du kører DCC køretøjer bør du derfor indstille CV 4 (Bremse forsinkelse) værdien lavt og lade GPS-systemet lave en hastigheds kalibrering af dine køretøjer.

Nogle signaltyper:

a) Standard Rød / Grøn signal: Hvis grøn passerer køretøjerne passerer, hvis rød, standser køretøjet foran signalet.
b) Normal 3 farve signal, i øjeblikket bruger vi ikke den gule farve  til at modificere tidlig start og sen standsning
c) Vej- eller spor skilte, f.eks. hovedvejstavle, fuld stop, hastighedsbegrænsning, vejarbejde, farligt vejsving osv.

Signaler i sektioner/blokke

Hvis et standard rød/grøn signal tildeles en sektion/blok så vil køretøjet passere signalet hvis et står på grønt uden at reagere. Hvis derimod signalet står på rødt vil også sektionen/blokken stå rød og køretøjet vl begynde nedbremsning vd den røde bloks start og langsomt køre frem mod signalet. Hvis signalet så skifter til grønt undervejs, fortsættes med den ønskede hastighed. Hvis signalet stadig er rød når toget når derhen, standser det og afventer grønt.

Hovedvejs tavle

Hvis et hovedvejs skilt indsættes i et kryds så vil køretøjet se denne og før skiltet kigge til begge sider om det kommer køretøjer, som kan forhindre min passage af vejen. Hvis der ikke er køretøjer i den umiddelbare nærhed vil det blot køre over vejen, hvis der er køretøjer på vej vil det standse og vente til de er passeret og derpå køre over vejen.

Farligt vejsving

Hvis et "farligt vejsving" skilt er foran køretøjet vil dette skilt medføre at køretøjets hastighed automatisk reduceres til den, som skiltet anviser. Når så køretøjet er ude af svinget - og det måler positionssystemet - så genoptages den oprindelige ønskede hastihed.
Seneste nyt
15.11.21
GOTposition - Nyt brand for vores industri-løsninger
gotposition.com En...
Nemt og Hurtigt
Her sker det

Du har et LEGO(R) Tog Testlicens kort.
Download Program
Download LEGO tog layout til kørsel:
Download Layout

Se & bestil produkter:
Product Catalog

Få en GT-Command Testlicense:
Test license

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.Stemmestyring virker med det samme og er uhyre effektivt. Om det er far, der har headset på, eller om det er børnene, eller måske bedstefar, så kører det normalt første gang.

Fra mobiltelefonerne har man dårlige erfaringer med stemmestyring. Der skal man selv indtale sine kommandoer og lære systemet "mit sprog". Gamesontrack GT-Command er anderledes. Vi bruger biblioteker, som allerede er indtalt af 1000-4000 mennesker fra hele landet. Gennem vores intelligente kommandosyntaks og en helt ny endpoint-detektor har vi optimeret genkendelsen, så enhver med tydelig tale kan tage et headset på hovedet og få systemet til at lystre.
Læs mere
Rolig, rolig nu!
Bedst som jeg sad i stuen kom min søde hustru farende ind: "Hvorfor kører dit tog på Märklin-banen, er du klar over, at det fræser rundt?". Jeg svarede bare "Rolig, Rolig nu, der er styr på det!"
Læs mere
Links
Produktkatalog og prisliste:
Produktkatalog.

Prøv GT-Command: Prøve.

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.

Læs mere
GamesOnTrack.dk  |   Uhresøvej 35   |   7500  Holstebro  |   3070 3777  |   admin@gamesontrack.com