Vælg sprog
Dansk
Engelsk
Tysk
 
Nyhedsbrev
Tilmeld nyhedsbrev
Billedserier
Hent Adobe Flash player
Businesspark Struer Facilities
GamesOntrack New Office facilities at Fælledvej 17, 7600 Struer.

Automation


Indsæt automatisk kørsel med biler og tog - helt eller delvist

Ofte ønske man at operere sit layout med hel eller delvis automatik. F.eks. er sikker kørsel vigtig og det er godt hvis systemet i bunden selv sikrer at der pludselig bliver rødt hvis noget uventet skulle opstå via en manuel operation - og at køretøjet s faktisk holder fro rødt. Dertil kommer så det sjove med de forskellige "events" eller opgaveløsninger, hvor biler og tog i forening løser transport og logistik opgaver, eller hvor "farlige" situationer som overgange, kryds, passage på enkelt sporede strækninger osv optræder uden uheld.  

GT-Command har et bredt automations program med mange muligheder for brugere. Specielt i kombination med Faller Biler kan rigtig mange spændende show-cases løses.

Vi opdeler automatikken i 3 kategorier efter sværhed:
1) Automatisk kørselshjælp uden at skrive automationskode. Det består af at indsætte signaler, skilte og afsnit på et i forvejen optegnet layout. Bare tryk på signalet så det bliver rødt - standser køretøjet, eller smid et "farlig vejsving" skilt på en kurve og bilen sætter hastigheden ned indtil kurven er passeret.
2) Skriv eller kopier enkelt automation, evt. under brug af Wizard'en for biler. Brug det velafprøvede automatik-script til at lave sekvenser af operationer for f.eks. en pendler strækning. Køres ofte sammen med manuel styring.
3) Komplet automation af flere timers kørsel uden manuel indgriben.

Brug signaler, skilte og afsnit på banetegningen

Se venligst under ikonet "signaler" for eksempler på at indsætte skilte og signaler, som køretøjerne adlyder.

Skriv enkelt automationer

På toppen af at have signaler, skilte og afsnit kan du skabe en række selvstyrende events. F.eks. kan du nemt lave en pendlerstrækning hvor et køretøj kører frem og tilbage mellem to destinationer på en given rute. Du skriver et lille program - måske kopierer du et af vores og retter det til - med de handlinger, som dit pendlerkøretøj skal foretage sig og som anlægget tilsvarende skal understøtte.

I eksemplet kører L521 frem og tilbage mellem Station A sektion B74 og Station B sektion B400, som ligger på skyggebanegården. og kører via T28 i afvigestilling. Toget kører 6 sekunder i B74 før det standser.

Automatikken kan udbygget med lys og lyd og  signaler, her er blot det grundlæggende princip i eksemplet. Det virker.

Komplet automatik

Al automatik kan startes of stoppes in automation afvikleren, som findes nederst på skærmen.

Der er mange makroer og funktioner til rådighed for brugerne. Der er gode eksempler på komplet blokstyring, eller indkørsel til frie spor på et stationsanlæg.

I blokstyringen kan man for hver blok sætte en lille automatik ind, som fanger køretøjet når blokken besættes, kigger fremad og eller til siden hvilke blokke der skal være frie for at vi tillader viderekørsel, holder toget i en rød blok hvis der ikke er frit, eller lader det køre i grønt hvis alt er OK.  

I indkørsels eksemplet standses foran indkørselssignalet, der scannes for hvilke spor på stationen, der er frie, det første frie vælges og ruten dertil stilles, der stilles grønt og der køres ind til stop. Hvis ingen er frie, så bliver kørertøjer foran indkørselssignalet.

Du kan lade hele dit anlæg vågne med en automation, som sætter alt det, du vil have i gang far starten, lys, sporskiftestillinger, signaler, lyd, vindmøller osv. Du kan lade nogle køretøjer begynde at køre, hvis de holder rigtigt, og du kan derfra lade køretøjerne trigge hinanden så mere og mere kommer i spil.
På samme måde kan du lukke ned og parkere.

Manualen har en komplet oversigt over de mulige automationskommandoer.
Seneste nyt
15.11.21
GOTposition - Nyt brand for vores industri-løsninger
gotposition.com En...
Nemt og Hurtigt
Her sker det

Du har et LEGO(R) Tog Testlicens kort.
Download Program
Download LEGO tog layout til kørsel:
Download Layout

Se & bestil produkter:
Product Catalog

Få en GT-Command Testlicense:
Test license

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.Stemmestyring virker med det samme og er uhyre effektivt. Om det er far, der har headset på, eller om det er børnene, eller måske bedstefar, så kører det normalt første gang.

Fra mobiltelefonerne har man dårlige erfaringer med stemmestyring. Der skal man selv indtale sine kommandoer og lære systemet "mit sprog". Gamesontrack GT-Command er anderledes. Vi bruger biblioteker, som allerede er indtalt af 1000-4000 mennesker fra hele landet. Gennem vores intelligente kommandosyntaks og en helt ny endpoint-detektor har vi optimeret genkendelsen, så enhver med tydelig tale kan tage et headset på hovedet og få systemet til at lystre.
Læs mere
Rolig, rolig nu!
Bedst som jeg sad i stuen kom min søde hustru farende ind: "Hvorfor kører dit tog på Märklin-banen, er du klar over, at det fræser rundt?". Jeg svarede bare "Rolig, Rolig nu, der er styr på det!"
Læs mere
Links
Produktkatalog og prisliste:
Produktkatalog.

Prøv GT-Command: Prøve.

Nyhedsbrev tilmelding: Til venstre i menuen

Find Fejlen


For enhver modeltogsentusiast er lednings- og kabelføring under anlægget en stor udfordring. Utallige er de ledningsbundter, som fra tid til anden skrottes, når anlægget bygges om. Og utallige er de fejlsøgninger hvor et problem skal findes blandt et virvar af ledninger, hvor man i længden ikke kunne holde farve, bundt, mærkning ajour. Men værst er vel, at rigtig mange entusiaster og rigtig mange unge synes, at det er for besværligt, og derfor kaster sig over alternativerne.

Læs mere
GamesOnTrack.dk  |   Uhresøvej 35   |   7500  Holstebro  |   3070 3777  |   admin@gamesontrack.com